Rețete

Pui la cuptor cu texturi de legume coapte și acrituri

Fel Principal

Method:

Puiul la cuptor cu legume învelit într-o crustă crocantă de Chapter III, muștar, miere de albine și ulei de măsline se topește în gură de bun ce este! Această rețetă de pui la cuptor este de-a dreptul incredibilă. Super aromată, gustoasă și perfectă pentru un prânz sau o cină în familie.

Aceasta operă culinară este o rețetă originală Qzeen. 

Vă prezentăm tehnica noastră privind rețeta de pui la cuptor cu texturi de legume și acrituri.

Se înlătură surplusul de apă pentru a usca pielea puiului. După această operație se realizează amestecul de condimente Chapter III împreună cu uleiul de măsline, muștar și miere de albine.

Legumele rădăcinoase le spălăm și le tăiem în două, merelor le scoatem cotorul, apoi le tăiem în patru, cartofii se spală și îi tăiem în funcție de mărimea lor.

Le așezăm într-o tavă în care am pus în prealabil hârtie de copt și le asezonăm cu Chapter III plus un pic de sare și piper.

Înainte de a introduce puiul în cuptor,  îl ungem cu mixul de condimente ce l-am creat în prealabil.

Introducem în cuptor la 200 grade C timp de 15 minute, apoi setăm temperatura la 160 grade C timp de 30 de minute.

În cazul în care avem o sondă de temperatură, indicat este să verificați dacă puiul are 75 grade C în interior. Puiul se lasă 10 minute pâna să se servească, așa vom avea un pui suculent și fraged.

Poate că vă întrebați “de ce?” Pentru că în tot acest timp, fibrele de carne se vor relaxa, sucul și condimentele vor ajungând în toată circumferința cărnii.

Vă dorim poftă bună!

By Liviu Morarescu

Momentan, nu putem onora comenzi online. Pentru mai multe detalii, va așteptăm sa ne contactați pe adresa de mail: office@goudish.ro